diumenge, 10 d’abril de 2011

Socials: Línies dels tempsUna línia del temps és un tipus d'organitzador gràfic que serveix per mostrar una seqüència d'esdeveniments ordenada al llarg d'un període de temps, en una escala que pot anar de minuts a milions d'anys. El seu ús a l'aula contribueix a una major comprensió per part dels estudiants d'esdeveniments i tendències en un tema particular.

Fins fa poc, els programes per elaborar línies de temps eren únicament descarregables, és a dir, havia de disposar del programari de instal·lació  en un CD o descarregar-ho d'Internet per poder instal·lar-ho  en un o més ordinadors. Ara hi ha una bona quantitat d’excel·lents aplicacions en línia, amb tots els avantatges i característiques que la web 2.0 ofereix per enriquir amb TIC els ambients d'aprenentatge.

Entre els avantatges més notòries de les aplicacions disponibles en línia tenim:

a) visualitzar les línies de temps des de qualsevol ordinador connectat a Internet,

b) publicar els productes fàcilment en blogs i wikis per mitjà de codi encastat;

c) reutilitzar els treballs realitzats per altres persones (treball cooperatiu), i

d) no requereix la instal·lació de cap programa a l'ordinador.

Així doncs, els alumnes de socials (en particular a primer de batxillerat) estan realitzant una presentació on-line, que requereix l’estudi i aprofundiment d’un tema a partir de la ubicació cronològica d’un fets històrics, mitjançant,  imatges, documents, mapes, vídeos, que permeten una millor comprensió dels continguts explicats a classe.

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada