dissabte, 3 de novembre del 2012

Concurs de Clipmetratges de Mans Unides

Cartell del Concurs de Clipmetratges de Mans Unides

 

Concurs de clipmetratges per a escoles: comença la quarta edició

El Concurs de Clipmetratges de Mans Unides és una activitat d'Educació per al Desenvolupament amb la qual es pretén sensibilitzar a l'alumnat sobre la pobresa, el subdesenvolupament, la fam, les desigualtats i les seves causes. Aquest curs les temàtiques a treballar s'emmarquen en la campanya "Pobresa 0".

El concurs per a la categoria Escoles consisteix a elaborar a classe, guiats pel professorat, clipmetratges sobre la temàtica proposada i pujar-los a la web del concurs. Es posarà a la disposició del professorat tot tipus de materials, documentació i novetats.

L'activitat fomenta el treball en equip i és una manera molt divertida i participativa d'aprendre.



Un bon exemple: mira el reportatge de TV3 sobre la participació del Col·legi John Talabot
 


Què és un clipmetratge?

Un clipmetratge és un vídeo d'un minut de durada. Pot ser de qualsevol format, gènere, tècnica, dibuixos animats, stop motion, documental, entrevistes, ficció, comèdia… hem rebut fins i tot musicals! Al web de Mans Unides es trobaran recursos de suport per a l'aprenentatge de l'expressió audiovisual i sobre les temàtiques proposades.

De què han de tractar els clipmetratges en la propera edició?

El tema de la IV edició és Dient NO a la Pobresa. El concurs està obert durant cinc mesos en els quals es proposaran els següents subtemes:
  • Fam i pobresa
  • Drets Humans i pobresa
  • Feminització de la pobresa (Igualtat de gènere)

El concurs arrenca el 17 d'octubre de 2012, Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, i conclourà el 17 de març de 2013.

Consulta aquí les bases del concurs.

I mira aquest vídeo de reflexions sobre la pobresa al món en el qual de manera irònica es representa "La Pobresa" com el producte estrella entre les marques de refrescs més populars del món. I és que es fonamental difondre la realitat sobre la pobresa al món i les causes que fan que hagin tantes persones pobres submergides en l'agonia de la pobresa, gairebé sense oportunitats per al seu desenvolupament.
Igualment, Pau Freixas, director de la popular sèrie “Polseres vermelles” anima a participar al concurs de clipmetratges amb aquest video. 

Testimonis de professors i alumnes

>>Reportatge de l'Info K de TV3 sobre la participació del Col·legi Nostra Senyora Del Carme 
>>Entrevista a Víctor Domínguez, professor de l’IES Belulla
>>Més testimonis de professors i alumnes
>>Avaluació de professors i alumnes

Vull saber més

>>Vídeos guanyadors de la 3ª edició i vídeo de l'acte final
>>Presentació del concurs de clipmetratges de Mans Unides
>>Memòria gràfica de la darrera edició del concurs de clipmetratges



Diciendo NO a la pobreza por MansUnides

Font: Mans Unides.
.
Share/Bookmark

Premi TIC a l'escola


El Premi TIC a l'escola, que convoca anualment la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) amb el patrocini de l'empresa Atlantic Devices, ha decidit enguany de prorrogar el termini fins al 23 de gener de 2013 per tal de permetre la participació d'un major nombre de projectes. 

Aquesta pròrroga, d'altra banda, servirà per actualitzar les bases de la convocatòria, que ja podeu trobar a: http://www.escolacristiana.org/premistic/.
  


Share/Bookmark

Cal·ligrafies


Bob Dylan Subterranean Homesick Blues - A HAND LETTERING EXPERIENCE from Leandro Senna on Vimeo.
  
Share/Bookmark

divendres, 8 de juny del 2012

Explorant la Informàtica. 27 i 28 de juny de 2012. Activitat adreçada al professorat de secundària

Grau en Enginyeria Informàtica Una professió de futur
img3La informàtica ha esdevingut en pocs anys una eina fonamental pel progrés de la Societat. Els avenços més significatius en gairebé tots els àmbits han estat possibles gràcies a l’aplicació de la informàtica: des de la cultura, la música, l’esport, fins al funcionament de les empreses, l'Administració, la participació ciutadana, les relacions interpersonals, la sanitat, l'educació, la recerca científica, qualsevol àmbit està sent revolucionat per les possibilitats d’innovació i millora que la informàtica ofereix.
Els estudis de Grau en Enginyeria Informàtica de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és la titulació universitària que permet obtenir els coneixements, habilitats i competències necessaris per a treballar en el camp de l’Enginyeria Informàtica. La FIB t’ofereix: els millors recursos, la millor experiència, la millor oferta formativa i l’equip docent més experimentat. Tot per a que després dels estudis desenvolupis una carrera professional exitosa.
Els professionals de la informàtica han esdevingut figures clau en tots els àmbits. Tots els estudis preveuen que en els proper anys la demanda d'enginyeres i enginyers en informàtica no sols continuarà creixent a bon ritme, sinó que és l’àrea on més noves professions estan sorgint. A Catalunya la majoria dels professionals que lideren aquesta transformació de progrés han estudiat a la FIB. Des de fa 35 anys formem als professionals que imaginen, innoven i creen, a partir dels seus coneixements, una nova Societat. Vols ser tu?
especialitats Dins del camp comú de la informàtica, la FIB t’ofereix les 5 especialitats definides a nivell internacional. Aquestes especialitats condueixen a perfils professionals diversos. Unes són molt properes a la gestió de les empreses i organitzacions, altres a la recerca aplicada i altres s’orienten a la direcció d’equips i projectes per construir solucions basades en les tecnologies de la informació. Algunes s’orienten al hardware, les xarxes i els enginys que computen, altres al sofware o els aplicatius empresarials i altres a les infraestructures integrant tot tipus de tecnologies de la informació.
A la FIB fa 35 anys que impartim totes aquestes disciplines. El nostre professorat inclou experts que fan recerca de prestigi a nivell internacional en totes les matèries d’aquestes especialitats: som #1 al ranking SCImago. Això permet a la FIB oferir-te les 5 especialitats amb les màximes garanties de qualitat i uns continguts sempre a l’avantguarda i comptar amb laboratoris i recursos més ben equipats.
Els nostres estudiants sovint col·laboren en aquests projectes de recerca apassionants i fan pràctiques ben remunerades a les principals empreses. Podràs fer estades a qualsevol Universitat de la nostra amplia i selecta xarxa internacional (més de 150 Universitats de 33 països), i fins i tot obtenir dobles titulacions. Cada any rebem estudiants d’aquestes Universitats que seran els teus companys i companyes d’estudis.
A la FIB s’apliquen innovadores metodologies docents centrades en la participació de l’estudiant. La innovació docent i l’ús de modernes tecnologies educatives són pràctiques habituals i nombrosos grups de recerca treballen per la millora continua. Estem emprant els criteris docents de l'Espai Europeu d'Educació Superior des de 2003 i amb aquesta experiència privilegiada hem dissenyat el pla d’estudis del Grau en Enginyeria Informática.
A més d’estudiar, la Universitat és una etapa que t’ha d’enriquir en un sentit més ampli. A la UPC trobaràs una oferta d’activitats universitàries per desenvolupar les teves aficions culturals, esportives, lúdiques, per col·laborar amb projectes de sostenibilitat i desenvolupament, que ni et pots imaginar.
Som una Universitat pública al servei de tota la Societat i et volem oferir totes aquestes oportunitats per al teu futur. Si tu vols, la FIB és teva.

Explorant la informàtica

CS4HS
Activitat adreçada al professorat de secundària.

Amb el suport de programa "Computer Science for High School” de Google.

Explorant la Informàtica. 27 i 28 de juny de 2012
Tallers (Programació avançada amb Scratch, Gestió d'un centre amb Google Apps Education) i conferències (Els creadors de la informàtica, Recursos per impartir els temes d'informàtica a la Tecnologia de l'ESO , Som emprenedors).


Share/Bookmark

divendres, 27 de gener del 2012

28 de gener: Portes obertes, Col·legi Santa Teresa de Lisieux

JORNADA DE PORTES OBERTES

Aquesta jornada se celebrarà el
dissabte 28 de gener. Al llarg del matí es faran diverses activitats a les quals esteu convidats.

El procés de preinscripció es preveu que es durà a terme a finals del mes de febrer. Això pel que fa a Educació Infantil, Primària i ESO (ensenyaments obligatoris). En canvi a l'etapa de Batxillerat tindrà lloc durant el mes de maig.
És el nostre desig que pugueu venir aquest dia per tal de conèixer l'escola i el nostre projecte educatiu.

En qualsevol cas podeu demanar cita prèvia, abans o després d'aquesta jornada, trucant al 93 430 93 18. Us donaran dia i hora per tal que mantingueu una entrevista amb les Caps d'estudis respectives.
INFANTIL: podreu visitar l'edifici d'Infantil, situat a Marquès de Sentmenat, 35-37 Porta 10. Les mestres us ensenyaran els diferents espais i us explicaran com treballen.
Hi haurà dues xerrades informatives, a les 10.30h i a les 11.30h.
La Cap d'estudis d'Infantil, Sra. Montse Rovira, atendrà a les famílies que no puguin venir el dia de les Portes Obertes i concertin una cita.

La resta d'etapes (Primària, ESO i Batxillerat) estan situades a l'edifici del carrer Deu i Mata, 67.
PRIMÀRIA: els mestres us acompanyaran per l'escola per tal que conegueu totes les dependències i el projecte de centre. Independentment d'això, tots els dimecres, a les 17h, la Cap d'Estudis, Sra. Roser Queralt, atendrà a les famílies que ho desitgin, prèvia cita telefònica.
ESO: els professors/es
i les coordinadores us acompanyaran pel Col·legi i us mostraran els diferents espais d'ús d'aquesta etapa. La Cap d'estudis, Sra. Susanna Güell, us proporcionarà tota la informació necessària en dues xerrades que tindran lloc a les 10.30h i a les 11.30h respectivament, en una de les aules del segon pis.
En cas que no us sigui possible assistir a aquesta jornada, podreu concertar una entrevista personal amb la Cap d'estudis.

Els dijous hi haurà atenció individualitzada per a famílies que demanin plaça per a 2n, 3r i 4t ESO. L'horari d'atenció serà a les 15.30h, 16h i 16.30h. En aquest cas sí cal concertar la cita prèvia telefònicament.

Presentació ESO a la nostra escola

BATXILLERAT: La Jornada de Portes Obertes és una bona ocasió per a visitar l'escola encara que el procés de preinscripció serà durant el mes de maig.

Hi haurà dues xerrades informatives, a les 11h i 12h respectivament, a una de les aules de la planta baixa.

A més, realitzarem dues xerrades informatives en dates més properes a la preinscripció. Donat que aquestes encara no les coneixem, les farem públiques més endavant.

Les famílies que desitgeu una entrevista personalitzada sereu ateses per la Cap d'estudis de Batxillerat, Sra. Isabel Rodríguez, els dijous de 15h a 17h, prèvia cita telefònica.

Presentació Batxillerat a la nostra escola


Col·legi Santa Teresa de Lisieux
Barcelona



Share/Bookmark