dissabte, 19 de març del 2011

Centralitzar el correu electrònic

La majoria de nosaltres hem de tenir cura de més d’un compte de correu electrònic. En uns casos, consultem el correu en diferents llocs de Internet (Gmail, Hotmail, Xtec, Horde...); en altres gestionem el correu mitjançant Outlook o Thunderbird, llavors depenem d'utilitzar sempre el mateix ordinador o utilitzar un disc dur extern per traslladar les dades, no només missatges, també l'agenda o la llista de contactes. Però també podem aprofitar els avantatges del "núvol".

El "núvol" són totes aquelles aplicacions que funcionen directament des de Internet. És a dir que només necessites un ordinador (o un mòbil, o una PDA) i una connexió a Internet per treballar amb aquestes aplicacions, no s'han d'instal·lar certs programes a l'ordinador ni actualitzar-los periòdicament.

Google fa anys que ofereix GMail (correu), Google Calendar (agenda) o Google Docs (un Office online), aplicacions que estan a Internet i que les fem servir quan les necessitem i de franc. Ara, el nou correu Xtec aprofita totes aquestes característiques, és a dir, un compte de correu Xtec és com un compte de correu a Gmail.

Gmail (o el correu Xtec) ens permet centralitzar tots els nostres comptes de correu de forma que tots els missatges es reenviïn al nostre compte de Gmail o de la Xtec. Un cop allà els filtres, que podem configurar, els etiqueten i classifiquen, i quan els responen podem fer-ho des del compte que han entrat.

Els avantatges són:
  • Fins a uns 7Gb per compte gratuïts.
  • Podem utilitzar el cercador de Google per localitzar els missatges.
  • Ho tenim tot centralitzat i podem consultar tot el correu de diferents comptes des de qualsevol ordinador a un sol lloc o accedir des del mòbil.
  • Ja no ens queixarem de que no ens agrada la interfície de l'Horde o d’altres gestors de correu.
Importar comptes de Yahoo!, de Hotmail, d'AOL o d'altres comptes de correu web o POP3 es fàcil, per fer-ho només heu de seguir les instruccions que ens proporciona la Xtec (serveix també per a Gmail):

Més informació a: Configuració del correu electrònic.

Per Gmail també ens ajudarà aquest enllaç: Opció d'obtenció de correu.
Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada