dimarts, 29 de març del 2011

IV Jornada: El còmic, una eina pedagògica 2011

En el marc del 29è del Saló Internacional del Còmic de Barcelona (del 14 al 17 d’abril de 2011) s'organitza aquesta trobada que vol aprofundir en l'objectiu de divulgar entre els docents l’ús del còmic com a suport didàctic útil per a l'ensenyament-aprenentatge en diferents àrees del currículum i amb diferents tipus d'activitats.
En l’edició d’aquest any, s’explicarà com els superherois poden ser aliats del professorat per explicar ciència i tecnologia, quines aplicacions pot tenir el manga a primària i coneixerem l’experiència d’una escola que ha fet un treball global del còmic en el marc d’un pla estratègic de centre dedicat a l'art.
També es proposen unes visites guiades al Saló del Còmic especialment adreçades al professorat de primària i secundària per tal de fer conèixer les novetats i els fons de les editorials que puguin tenir aplicacions didàctiques.

Ponències


•    17.00h El manga a classe. Verònica Calafell, és traductora i intèrpret de japonès especialitzats en manga i anime. Entre molts dels seus treballs destaquen la traducció de sèries tan conegudes com Doraemon, Shin Shan i Naruto. Ha publicat diferents obres sobre didàctica en l’aprenentatge del japonès. Vindrà a explicar-nos que és el manga, quines característiques té i quines aplicacions pot tenir a classe.

•    18.00h Experiència a l’aula: Va de còmic!. Sandra Duarte i Cova Astudillo són mestres de l'Escola Itaca de Barcelona i treballen a educació infantil i cicle superior de primària respectivament. Ens faran una visió panoràmica de com s'ha treballat el còmic a la seva escola, en el marc d'un pla estratègic de centre dedicat a l'art.

•    19.00h La ciència i els superherois. Jordi Ojeda, Doctor Enginyer Industrial, professor de la UPC, director del projecte Còmic, Ciència i Tecnologia i Premi Popular a la Divulgació de la Historieta al Saló 2010. Ens explicarà com ens poden ajudar els superherois a classe de física, química, tecnologia ...

Dia: 14 d’abril del 2011 
Lloc: Saló Internacional del Còmic de Barcelona (Palau  núm. 8 de la Fira de Barcelona, Montjuïc) 


Inscripció via web: 
http://www.xtec.cat/lic/intro/activitats.htm  entre el 28 de març i l’11 d’abril.
  

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada