diumenge, 20 de març del 2011

El joc del Big Bang 2.0


El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, va crear a través de la seva Xarxa Telemàtica Educativa (XTEC) el Joc del Big Bang, de caràcter virtual, que torna a engegar aquest any 2010-2011 per posar a l’abast dels joves i de la població en general un recurs d’entreteniment i divulgació científica que, a la vegada, vol facilitar el coneixement sobre l’origen de l’univers i la física de partícules.
Amb relació a la difusió científica, el mNACTEC i el seu sistema territorial desenvolupen projectes ininterrompudament des de fa anys gràcies a les ajudes obtingudes per concurrència pública. Bàsicament, han treballat en tres línies de recerca: experimentar en tècniques TIC innovadores per aconseguir presència a internet, crear mòduls interactius i d’activitats lúdiques associades a exposicions i fer estudis d’opinió i percepció de la ciència i la tecnologia des dels museus (www.mnactec.cat).
El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a través de les seves plataformes virtuals, com l’XTEC, lidera la formació i la comunicació en l’àmbit dels educadors i en la producció de materials innovadors per a estudiants (www.xtec.cat).
Aquest projecte ha disposat d’un ajut de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia en la convocatòria per al Foment de la Cultura Científica 2008, 2009 i 2010.

Share/Bookmark

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada